Bandasjering av hale
Det man trenger for å bandasjere ett halesår eller en amputert hale er følgene:

 

1/2. Hibiscrub eller grønnsåpe

3. Kompresser

4. Fucidin 2% crem

5. Bandasjetape

6. Softban (bandasje bomull)

7. Vetflex

8. Elastisk Sportstape

Saks

 

Vask halen godt med hibiscrub eller grønnsåpevann. La halen tørke godt slik at den ikke er fuktig når man setter på bandasjen. Kan godt bruke en hårføner og føne halen tørr.. Når halen er tørr ta på en tynt lag med (4) Fucidin 2% crem.

Bruk ett (3) kompress på såret og (5) tape den fast. Ta deretter (5) tapen og lag to remser som går 20 cm oppover halen og til 20 cm forbi haletuppen.
Ta så (6) bomull på halen i fiskebeinmønster. Start oppe og jobb deg nedover halen til man er kommet til tuppen. Ta så tape endene (2 & 3) og lim opp på bomullen samme vei som den som er under bomullen.
Ta bomullen og bandasjer tuppen av halen.
Legg så på (7) Vetflex, start nede på halen og legg på i fiskebeinmønster oppover halen.
Når man er kommet til toppen, drar man ut en god del pels, gjerne fra to steder. Legg så pelsen opp på bandasjen og ta bandasjen en gang rundt igjen for å "lime" pelsen fast.

Vanligvis holder denne bandasjen fast, men vil man være helt sikker kan man ta en runde med (8) elastisk sportstape på slutten. Da med halvparten på bandasjen og halvparten på pelsen. Dra gjerne litt pels ut fra bandasjen og "lim" den fast i sportstapen.

Om halen ikke er betent eller væsker kan den sitte på 3-4 dager før man trenger å skifte den. Er den betent eller blør/væsker mye bør man bytte hver dag eller annen hver dag.

Lykke til!!!!